tiistai 16. joulukuuta 2008

Seinäjoella nostettiin petollisia pikavippejä

Seinäjoen poliisi kertoo selvittäneensä laajan rikossarjan, jossa neljää miestä epäillään muun muassa törkeiden petosten yrityksistä, petoksista ja maksuvälinepetoksista.

Yhden mukana olleen henkilön henkilö- ja tilitietoja on käytetty hyväksi haettaessa pikavippejä, rahoitusluottoja ja luottoja. Vilpillisillä tiedoilla on saatu myös useita luottokortteja, joita on poliisin mukaan käytetty ostoksiin eri puolilla Seinäjokea ja lähikuntia. Myös luottotilejä on avattu erinäisiin liikkeisiin.

Rahalliset vahingot ovat esitutkinnan perusteella kaikkiaan noin 55 000 euroa, ja yritysasteelle jäi suurin piirtein sama summa, 56 000 euroa.

Päätekijöiksi epäillyt miehet ovat kotoisin Nurmosta, Seinäjoelta, Lapualta ja Isostakyröstä, ja esitutkinta on edelleen kesken.

Kymppitonnin auto

Esitutkinnan aikana kiinniottoja on ollut useita ja Seinäjoen käräjäoikeuden vangitsemana on ollut kaksi henkilöä. Poliisi on saanut takaisin usean tuhannen euron edestä petoksella saatua omaisuutta, muun muassa noin 10 000 euron arvoisen auton.

Petosten lisäksi esitutkinnassa on tullut ilmi useita epäiltyjä väärennyksiä, kätkemisrikos ja ampuma-aserikos.

Aikaisemmin joulukuussa poliisin kerrottiin selvittävän toista pikavippihuijausta, missä käytettiin hyväksi arviolta lähes 60 henkilön varastettuja tietoja. Tässä tapauksessa epäillyt olivat Kotkasta, Haminasta ja Lahdesta.

Digitoday 16.12.2008 Lähde

Ei kommentteja: