tiistai 9. joulukuuta 2008

Haulikon kanssa riehuneelle vuosi vankeutta

Mies uhkaili aseella sivullisia ja tunkeutui päiväkotiin.

Äänekosken käräjäoikeus tuomitsi vuodeksi vankeuteen 15. lokakuuta Äänekosken Suolahdessa haulikon kanssa riehuneen 34-vuotiaan miehen, kertoo sanomalehti Keskisuomalainen verkkosivuillaan.

Mies kuljeskeli aamuyöllä ympäri Alkulan kaupunginosaa haulikon kanssa ja pelotteli useita ihmisiä. Keskisuomalaisen mukaan hän muun muassa kävi pihoissa ja koputteli aseella asuntojen ikkunoihin.

Varhain aamulla hän meni haulikon kanssa päiväkotiin, jossa oli paikalla muutama ihminen. Hän oli vaatinut yhtä henkilökuntaan kuuluvaa avaamaan hänelle olutpullon. Paikalle ehti tulla muutama lapsi huoltajineen, ennen kuin mies poistui.

Osoitteli aseella poliisia

Päiväkodin tapahtumien jälkeen mies linnoittautui asuntoonsa. Poliisi joutui piirittämään asuntoa, sillä mies ei aluksi suostunut tulemaan ulos. Piirityksen aikana hän tähtäsi haulikolla poliisiautoa, jossa oli kaksi poliisimiestä. Ennen antautumistaan hän ampui kerran asuntonsa seinään.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen muun muassa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, kahdesta törkeästä kotirauhan rikkomisesta, julkisrauhan rikkomisesta ja laittomasta uhkauksesta. Tuomio sisältää myös vapaudenriiston, joka tapahtui miehen asunnossa 2. lokakuuta, jolloin hän oli sitonut vieraakseen tulleen naisen tuoliin.

Iltalehti 9.12.2008
Lähde

Ei kommentteja: