perjantai 6. helmikuuta 2009

Mies piti koulutyttöä seksiorjanaan erämökissä

Mies kuljetti alastonta 14-vuotiasta autossaan ja telkesi tämän metsämökkiin.

Kemi-Tornion käräjäoikeus antoi perjantaina tuomion vuonna 1979 syntyneelle miehelle vakavista alaikäiseen kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Tuomittu houkutteli vuoden 2007 elokuussa 14-vuotiaan tytön kaksi kertaa mukaansa. Houkuttelu tapahtui puhelimessa luodun valehenkilöllisyyden avulla.

Kummallakin kerralla mies piti tyttöä vankinaan noin kahden vuorokauden ajan. Mies muun muassa sitoi tytön ja kuljetti tätä autossaan tytön ollessa alaston tai pelkkään huppariin puettu sekä piti tyttöä teljettynä eräkämppään. Mies raiskasi tytön useita kertoja ja uhkaili lisäksi tappamisella.

Raiskasi puukolla uhaten

Ensimmäisen yön tyttö oli yksinään eräkämpässä, jonne mies oli hänet teljennyt. Tuomittu vei tytön vaatteet mukanaan jättäen tälle vain makuupussin. Toisen yön mies vietti tytön kanssa toisessa metsäkämpässä.

Toisen viikonlopun aikana tyttö ja vastaaja yöpyivät metsäkämpässä ja miehen sukulaisen tyhjillään olleessa talossa.

Vapaudenriistojen aikana mies raiskasi tytön puukolla uhkaamalla useita kertoja. Mies pakotti tytön sellaisiin seksuaalisiin tekoihin, joita käräjäoikeus piti olosuhteet ja tytön iän huomioon ottaen erityisen nöyryyttävinä. Tekoihin kuului tytön valokuvaaminen.

"Saat pitää henkesi niin kauan kuin jaksat kävellä"

Vastaaja kertoi ensimmäisen raiskauksen jälkeen tytölle, että hänen täytyi tappaa tyttö. Hän talutti tytön metsään ja ryhtyi kuristamaan tätä, kunnes muutti mielensä ja lupasi, että tyttö sai pitää henkensä "niin kauan kuin jaksoi kävellä."

Myöhemmin hän lupasi päästää tytön kotiin, jos tyttö lupaisi olla kertomatta tapahtumista. Mies uhkasi noutaa tytön uudestaan jos tämä kertoisi, ja tuolloin tyttö ei enää palaisi.

Toisella kerralla tytön vanhemmat tekivät poliisille katoamisilmoituksen tytön jäätyä pois koulusta. Kun mies sai tietää poliisin etsivän häntä, hän vei tytön yöllä kotinsa lähettyville ja jatkoi itse pakoaan vielä noin vuorokauden ajan. Pakomatkan aikana hän syyllistyi kahteen moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen, varkauteen ja vahingontekoon.

Pitkän takaa-ajon jälkeen mies saatiin pysäytettyä piikkimatolla.

Käräjäoikeus arvioi, että tapahtumien ja uhkailun vuoksi tyttö ei uskaltanut kertoa asiasta vanhemmilleen ensimmäisen kerran jälkeen eikä myöskään paeta toisen vankeutensa aikana, vaikka siihen olisi ollut tilaisuuksia.

Yli neljä vuotta vankeutta

Poliisitutkinnan aikana vastaajan käyttämältä tietokoneelta oli löydetty sille tallennettuna ollut, löytöhetkellä deletoitu tiedosto, jonka sisältönä oli ollut seitsemänsataa lapsipornokuvaa.

Kemi-Tornion käräjäoikeus tuomitsi perjantaina miehen neljän vuoden kahden kuukauden vankeusrangaistukseen. Tuomittu velvoitettiin maksamaan asianomistajalle korvauksia eri rikosten aiheuttamista kärsimyksistä yhteensä 29 000 euroa.

Tuomio tuli kahdesta törkeästä vapaudenriistosta, pahoinpitelystä, kahdesta törkeästä raiskauksesta, kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta sekä viidestä muusta rikoksesta.

Vapaalta jalalta vastannut mies määrättiin heti vangittavaksi ja hänet passitettiin Oulun vankilaan.

Iltalehti 6.2.2009 Lähde

Ei kommentteja: