perjantai 6. helmikuuta 2009

Poliisi surmasi Humppilan asemiehen yhdellä laukauksella

Poliisi ampui Humppilan eilisessä piirityksessä yhden laukauksen. Osuman saanut mies menehtyi vammoihinsa matkalla sairaalaan.

Ennen poliisin tuloa paikalle mies oli ehtinyt ampua rivitaloasunnossa toista miestä. Poliisin mukaan tämän miehen vammat ovat vakavat, mutta eivät hengenvaaralliset.

Keskusrikospoliisi aloitti jutun tutkinnan jo yöllä. Rikoskomisario Jouko Kangasmaan mukaan poliisi ei vielä tiedä piiritykseen johtaneiden tapahtumien syitä.

Hätäkeskus sai torstaina kello 17.35 ilmoituksen, jonka mukaan yhdessä rivitaloasunnossa ammutaan. Paikalle hälytettiin kaikkiaan kaksitoista poliisia Forssasta ja Hämeenlinnasta sekä liikkuvasta poliisista.

Ampumisen jälkeen vartalon alaosaan haavoittunut mies pakeni toiseen asuntoon, josta poliisi löysi hänet. Ampujaksi epäilty mies puolestaan poistui muuhun asuntoon, jossa oli yksi ihminen.

- Ampuja oli tullut asunnosta ovelle, jossa poliisi käskytti häntä useaan kertaan (luopumaan aseesta). Hän ei kuitenkaan totellut, vaan vetäytyi takaisin asuntoon, Kangasmaa kertasi tapahtumia.

Pian poliisille selvisi, että asunnossa oli myös ainakin yksi muu ihminen.

- Tällöin päätettiin, että henkilöä ei erittäin uhkaavan käyttäytymisen, aseen esilläolon ja aiemman toiminnan takia päästetä enää liikkeelle. Siinä vaiheessa poliisi on ampunut laukauksen, Kangasmaa sanoi.

Piiritystilanne kesti
pari tuntia

Ampuminen tapahtui asunnon ulkopuolella portailla. Poliisia kohti mies ei ampunut. Piiritystilanne kesti kaikkiaan vajaa kaksi tuntia.

Ampujaksi epäilty on Kangasmaan mukaan niin sanottu poliisin vanha tuttu.

Tapauksen tutkii keskusrikospoliisi, ja tutkinnanjohtajaksi tulee syyttäjä. Kyse on normaalista menettelystä silloin, kun poliisi on käyttänyt asetta vakavin seurauksin.

Ilta-Sanomat 6.2.2009 Lähde

Ei kommentteja: