sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Ryöstäjät suihkuttivat kaasua uhrien kasvoille Helsingissä

Helsingissä sattui lauantaina kaksi ryöstöä, joissa molemmissa käytettiin kaasuasetta.

Kaasusumuttimella aseistautunut mies ryösti lauantaina Myllypuron Siwan Helsingissä. Ryöstö tapahtui iltapäivällä kello 16.12.

Myymälään saapunut mieshenkilö teeskenteli kassalla ostavansa suklaata. Myyjän avattua kassakoneen ryöstäjä suihkutti kaasua tämän kasvoille ja sieppasi kassasta tukun seteleitä. Tämän jälkeen mies pakeni paikalta.

Saalis jäi poliisin mukaan vähäiseksi.

Ryöstäjä on yli 30-vuotias, hoikka ja noin 170 senttiä pitkä. Hänellä on lyhyet ja tummat hiukset. Päällään miehellä oli ryöstön aikaan valkoinen lippalakki, silmälasit, vaaleat farkut, mustat kengät ja harmaa hihaton liivi, jonka alla punainen pusero.
Juomavaras jäi saaliitta

Toinen ryöstö jäi yritykseksi Helsingin Vuosaaressa lauantai-illalla kello 22.16. Mieshenkilö yritti poistua R-kioskista mukanaan juomia. Kioskin myyjä ja paikalla ollut asiakas yrittivät estää miehen lähdön, jolloin hän suihkutti molempien kasvoille kaasua. Mies pakeni paikalta ilman juomia.

Vuosaaren ryöstäjä on 30-35-vuotias ja 170-175 senttiä pitkä. Miehellä on otsalta kalju siilitukka, kaidat kasvot ja normaali vartalo. Päällään hänellä oli epäsiistit farkut, musta vyötäröpituinen takki, jossa harmaata hihojen alapuolella sekä hupullinen pusakka, jonka hupussa valkoista ja tummaa väriä.

Helsingin rikospoliisi kaipaa vihjeitä teoista ja tekijöistä. Virka-ajalla tiedot voi soittaa numeroon 09-189 5464 ja sen ulkopuolella numeroon 09-189 4002.

MTV3.fi 11.1.2009 Lähde

Ei kommentteja: