keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Petollinen kievarin ostaja huijasi leskeltä käsirahat

Mies tavoitteli miljoonahyötyä

Suonenjokelaisen Myllykosken Kievarin ostajaksi tekeytynyt mies huijasi leskeltä käsirahat kauppa-aikeisiinsa kesällä 2007.

Nainen oli tutustunut mieheen kuopiolaisessa ravintolassa. Mies kertoi kuolleesta tädistään, jolta oli tulossa perintöä 23 miljoonaa euroa. Rahojen piti olla pankkitilillä Sveitsissä.

Vajaan vuoden tuttavuuden aikana nainen lainasi miehelle rahaa yhteensä 17 500 euroa, kun mies valitteli tilapäistä käteisvarojen puutetta. Mies houkutteli naisen sanomaan irti myös eläkevakuutussäästöt, lähes 4 000 euroa. Mies lupasi rahoille paremman tuoton osinkoina omasta yrityksestä, jota ei ollut olemassakaan.

Mies kertoi naiselle suunnitelmistaan ostaa Myllykosken Kievari. Naiselta lainatuista rahoista 7 000 euroa oli tarkoitettu nimenomaan käsirahaksi. Rahat eivät päätyneet koskaan kievarikauppaan, josta oli jo suullisesti sovittu 1,2 miljoonan euron hinnasta ennen kuin mies paljastui täysin rahattomaksi.

Kuopion käräjäoikeudessa luettiin keskiviikkona 46-vuotiaalle varastomiehelle syyte 27 rikoksesta, joilla oli tavoiteltu 1,9 miljoonan euron rikoshyötyä. Lesken lisäksi mies oli huijannut tuoretta vaimoaan, jonka nimissä oli tehty erilaisia kauppa- ja luottosopimuksia.

Savon Sanomat 14.1.2009 lähde

Ei kommentteja: