sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Miesjoukko hakkasi turvapaikanhakijan Kemissä

Peräpohjolan poliisin tutkittavana on useita rikoksia, joihin epäillään liittyvän rasistisia motiiveja. Viimeisimmät tapaukset ovat viikonlopulta. Noin 20 hengen miesjoukko pahoinpiteli turvapaikanhakijan Kemin keskustassa lauantaina aamuyöllä.

Lisäksi ryhmä suomalaismiehiä kävi rikkomassa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen ikkunan.

Kemin vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja Pirkko Rytkönen pitää erittäin huolestuttavana sitä, että riehujat iskivät keskukseen turvapaikanhakijoiden asuntoihin.

- Siellä asuu ihmisiä, jotka ovat kotimaassaan saattaneet kohdata vainoa tai kidutusta. Tämmöinen hyökkäys saattaa nostaa heillä vanhoja traumoja pintaan, hän harmittelee.

Joukko suomalaisia miehiä riehui vastaanottokeskuksessa lauantaina aamuyöllä. Poliisin mukaan osa miehistä rikkoi yhden ikkunan. Asunnon sisälle lensi sirpaleita, mutta kukaan sisällä nukkuneista ei loukkaantunut.

Teon jälkeen miehet pakenivat paikalta, eikä heitä ole tavoitettu.

Pian vastaanottokeskuksessa tapahtuneen riehumisen jälkeen turvapaikanhakija pahoinpideltiin, kun hän oli poistunut ravintolasta ja oli matkalla vastaanottokeskukseen.

Noin 40-vuotias uhri sai vammoja pään alueelle.

Joukkotappelu
tutkinnassa

Poliisin tutkittavana on myös joukkotappelu, johon osallistui noin 20 ulkomaalaisen ja viiden suomalaisen joukko. Välikohtaus sattui Kemin keskustassa sunnuntain vastaisena yönä viikko sitten.

Poliisin mukaan asiassa on kuultu runsaasti osallisia ja todistajia. Kuulustelut jatkuvat lähipäivinä.

Vielä tässä vaiheessa poliisi ei osaa sanoa, liittyvätkö kaikki kolme tapausta toisiinsa. Tätä kuitenkin selvitetään yhtenä tutkintalinjana.

Peräpohjolan poliisi kaipaa havaintoja kaikista kolmesta tapauksesta. Tiedot voi ilmoittaa puhelimitse numeroon 071 876 6154 tai sähköpostilla osoitteeseen vihje.kemi@poliisi.fi.

Ilta-Sanomat 18.1.2009 Lähde

Ei kommentteja: